Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wymienić moją GTX 550ti. Mam na oku Sapphire Radeon 7850 1 lub 2 GB. Chodzi mi o gry, bf 3, bf 4 i inne... Tak mi doradzili koledzy z tamtego działu. Czy to na pewno jest dobry wybór?:) Chcę się upewnić. Do tego dołożyli mi nowy zasilacz, SILENTIUMPC DEUS G1 500W. Co myślicie?

Opublikowano

Procesor Intel® Core™ i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.7GHz

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

System operacyjny Windows 7 Home Premium 32-bit

Ilość ram 8 GB

Zasilacz

http://iv.pl/images/02693226023228519518.jpg
Budżet ~800, 900 zł

Tak wiem, 32 bity i 8 GB RAM xD. Także, w tej kasie jakieś 2 stówki są przeznaczone na win 7 64 :P

Opublikowano

Odrazu zmiana zasilacza na przynajmniej Deus 500W . Po wymiane tego możesz szukać gtx 660ti, radka 7870 XT, bądz coś tańszego 7870, gtx 660.

System wgra ci pierwszy lepszy sklep komputerowy za 70zł ( 64 bitowy )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Odrazu zmiana zasilacza na przynajmniej Deus 500W . Po wymiane tego możesz szukać gtx 660ti, radka 7870 XT, bądz coś tańszego 7870, gtx 660.

System wgra ci pierwszy lepszy sklep komputerowy za 70zł ( 64 bitowy )

70 zł? Mówimy o oryginalnym? o.O

@2up+up xD Nie lepiej Sapphire?

W sprzęcie komputerowym jestem zielony. A Sapphire podobno coś tam lepiej chłodzi czy coś xD

Opublikowano

70 zł? Mówimy o oryginalnym? o.O

Po co komu oryginalny system ?

@up Nie lepiej Sapphire?

Drożej a gorzej wygląda w obudowie i nie ma sensu zbędnie dokładać, jak już to do GTX'a 660 Ti lub non Ti

Opublikowano

Po co komu oryginalny system ?

Drożej a gorzej wygląda w obudowie i nie ma sensu zbędnie dokładać, jak już to do GTX'a 660 Ti lub non Ti

'Nie lubię' piracić :< Jeśli wgl nie oryginalny to sam dam radę pobrać z torrentów wgrać na płytkę i zainstalować ten system.

Wygląd to mi tam wisi, nie bd się na to patrzył :P Jeśli jest duża różnica cenowa to faktycznie.

@up Mam płytkę i klucz ale do 32 bit.

CO TO TO   -,-

TrueFaith,

Sapphire ma dobrą wydajność i chłodzenie
Prawda?

@down Nie za tanio? :D

Opublikowano

1. Nie opłaca się brać siódemki 2. Napisał że może sobie ściągnąć i zrobić to po co ma bulić 350 zł

Co do safirki, może i ma ale nie ma sensu do tego dopłacać, jak już to do wersji 2GB lub jak pisałem innego droższego modelu

Opublikowano

1. Nie opłaca się brać siódemki 2. Napisał że może sobie ściągnąć i zrobić to po co ma bulić 350 zł

Czemu się nie opłaca? :D Lubię siedę. No mogę.. ale nie chcę xD dobra, walić ten system, karta! Czyli.. Brać Radeon 7850 nie ważne jakie, od kogo tylko te tańsze bo się nie opłaca? :P

WIEM! Zastanówcie się jaki wybór jest najlepszy, żeby mi Bf4 chodził na wysokich detalach i dajcie znać xD

Opublikowano

bo jest używany, ale licencja BOX zezwala na sprzedaż i taki system będzie legalny

Ściągnę z neta system w wersji BOX i sobie aktywuję, też będzie teoretycznie legalny i nikt się nie przywali.

Tu masz też opcję z 660'tką od Gainwarda, ciut drożej jest Gigabyte z lepszym chłodzeniem

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73501&s=72908

Opublikowano

bo jest używany, ale licencja BOX zezwala na sprzedaż i taki system będzie legalny. a nie to upgrade, to nie ten. kup taki http://allegro.pl/nowy-windows-7-home-premium-box-pl-sp1-32-64-bit-i3445202761.html

Ziomek, ja mam 8,9 stówek na cały sprzęt a nie tylko system xD

@up Dowiem się za ile bym dostał takie części w takim tam ten i napiszę co i za ile i gdzie kupuję ;d

Opublikowano

Ściągnę z neta system w wersji BOX i sobie aktywuję, też będzie teoretycznie legalny i nikt się nie przywali.

Tu masz też opcję z 660'tką od Gainwarda, ciut drożej jest Gigabyte z lepszym chłodzeniem

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73501&s=72908

box nie jest teoretycznie, tylko całkiem. dozbieraj trochę, lepiej teraz kup system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...